Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Balogh Attila költő reflexiói a romák helyzetére – Élet a NER-ben 10. Rész


Rendhagyó rész a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szóló sorozatunkban. Balogh Attila cigány költő szubjektív értékelése romákról és magyarokról, gyerekkora idealizált cigánytelepéről, suttogó rasszizmusról és önazonosságról. Cigánykérdés vagy magyarkérdés, most és mindörökké. Mindörökké?

Ebben a sorozatban eddig szakértők, tudósok elemezték a Magyarországot gyökeresen átalakító Nemzeti Együttműködés Rendszerét, a 2010 óta tartó Fidesz-kormányzást. Most, a roma kérdést másképp mutatjuk be. Kerényi György Balogh Attilával beszélgetett a cigány költő életéről, és ezen keresztül próbálták megragadni a magyarországi – vagy inkább magyar - romák életének változásait.

Kerényi György újabb interjúja a NER-sorozatban.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

„Támadás előtti csend”: Balogh Attila költő reflexiói a romák helyzetére – Élet a NER-ben, 10. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:50:59 0:00

A podcast írott változatát június 23-től, szerdától olvashatják oldalunkon.

A nemzeti együttműködés rendszerét értékelő sorozatunk következő részében Magyarország elmúlt 11 évét nemzetközi összefüggésekben vizsgáljuk meg. Beszélgetőtársam Végh Zsuzsanna külpolitikai szakértő lesz. A podcast június 27-től lesz hallgatható vagy letölthető.

Sorozatunk korábbi epizódjait megtalálja ezen az oldalon, ahol fel is tud iratkozni az új részekre.

  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG