Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Barukh: „Nem tudom elképzelni, hogy akik hazajönnek a háborúból, azok ne rúgják ki páros lábbal ezeket az embereket a kormányból”


Barukh: „Nem tudom elképzelni, hogy akik hazajönnek a háborúból, azok ne rúgják ki páros lábbal ezeket az embereket a kormányból”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:47:01 0:00

43 évesen döntött úgy, hogy elhagyja Magyarországot, mert, ahogy mondja, nem funkcionált itthon. A családjával végül Izraelbe mentek, az Arava-sivatag egyik kibucába. Nem volt egyszerű dolguk, de Barukh ott kezdett el verseket írni, és lett a sivatagi magyar irodalom legnagyobb élő költője.

43 évesen döntött úgy, hogy elhagyja Magyarországot, mert, ahogy mondja: nem funkcionált itthon. A két gyerekével és feleségével végül a visszatérési törvény segítségével Izraelbe mentek, az Arava-sivatag egyik kibucába. Nem volt egyszerű dolguk. A felesége utálta a 40-50 fokot, de Barukh ott kezdett el verseket írni és lett a sivatagi magyar irodalom legnagyobb élő költője. A versírást egyfajta terápiaként éli meg, ugyanis azt, hogy valami gond van vele, mindig is tudta, de miután a Facebookon elkezdte publikálni a szabadverseit, több pszichológus is írt neki. Később így derült ki, hogy ADHD-s, valamint aspergeres. Nemrég jelent meg lehújabb kötete ki ez a hüje költő címmel. A Barukh-kal készült beszélgetés első részét éppen egy hónappal a Hamasz terrortámadása után készítettem. Beszélgetünk katonaságról, arról, hogy hogyan és miben hibázhatott az izraeli politikai vezetés, valamint arról is, hogy hogyan viszonyulnak az emberek a katonasághoz.

A Barukh-kal készült podcastunk második részét decemberben tudják meghallgatni.

XS
SM
MD
LG