Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Barukh: „Nem tudom elképzelni, hogy akik hazajönnek a háborúból, azok ne rúgják ki páros lábbal ezeket az embereket a kormányból”


43 évesen döntött úgy, hogy elhagyja Magyarországot, mert, ahogy mondja, nem funkcionált itthon. Két gyerekével és feleségével végül a visszatérési törvény segítségével Izraelbe mentek, az Arava-sivatag egyik kibucába. Nem volt egyszerű dolguk. A felesége utálta a negyven-ötven fokot, de Barukh ott kezdett el verseket írni, és lett a sivatagi magyar irodalom legnagyobb élő költője.

A versírást egyfajta terápiaként éli meg, ugyanis azt, hogy valami gond van vele, mindig is tudta, de miután Facebookon elkezdte publikálni szabadverseit, több pszichológus is írt neki. Később így derült ki, hogy ADHD-s, valamint aspergeres. Nemrég jelent meg legújabb kötete ki ez a hüje költő? címmel.

A Barukh-kal készült beszélgetés első részét éppen egy hónappal a Hamász támadása után készítettem. Beszélgetünk katonaságról, arról, hogyan és miben hibázhatott az izraeli politikai vezetés, és arról is, hogyan viszonyulnak az emberek a katonasághoz. A Hamászt többek közt az Európai Unió és az Egyesült Államok is terrorszervezetnek minősíti.

Barukh: „Nem tudom elképzelni, hogy akik hazajönnek a háborúból, azok ne rúgják ki páros lábbal ezeket az embereket a kormányból”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:47:01 0:00

A Barukh-kal készült podcastunk második részét decemberben tudják meghallgatni.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG