Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Békehadsereg – A 3500 milliárdos magyar fegyverbiznisz


Békeidőben katona volt a miniszter, háborús veszélyhelyzetben pedig tartalékos tiszt. 2016 óta belehúzott a kormány a legatyásodott magyar honvédség fejlesztésébe. A Zrínyi programban tíz év alatt 3500 milliárdot költenek a haderőre – azt a szakértők sem tudják, pontosan mire, mint ahogy azt sem tudják: hány hadra fogható katonája van a seregnek. Amit biztosan tudunk: a minisztérium vett majdnem ötven darab hetventonnás német tankot, amelyeket a legtöbb hidunk el sem bír, és hogy a Lynx nevű harcjárművel hiába céloznak, lőni lő, csak épp nem talál.

Báthory Róbert utánajárt annak, hogy az újonnan beszerzett nehézfegyvereket miért a várható fronttól szinte a legtávolabbi kiképzőponton, Tatán rakták le és, hogy mi alapján rúgtak ki nemrég ezer katonát a seregből a nagy modernizáció és a szomszédban dúló háború kellős közepén. Van, aki szerint vasra volt pénz, de a katonákról mintha elfeledkezett volna a magyar hadvezetés.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG