Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bod Péter Ákos: Ha a politikai szempontok felerősödnek, a szakmaiak visszaszorulnak


Bod Péter Ákos
Bod Péter Ákos

A kormányzati munka minősége nem jó Magyarországon, az államigazgatásban ugyanis a szakmai szempontokat felülírták a politikaiak. Bod Péter Ákos szerint a kormánynak nem kell félnie a sajtótól, az ellenzék nem számít, és „ez az egyenes út a szakmai standardok csökkenéséhez”. Az Európai Unióhoz csatlakozó volt szocialista országok utolsó harmadában vagyunk, a lemaradásunk nemcsak az EU-hoz képest szembetűnő, hanem a rendszerváltó tagállamok is elhúztak mellettünk.

Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az Antall-kormány volt ipari minisztere, és egykori jegybankelnök szerint nem sikerült az uniós támogatásokat hatékonyan felhasználnunk és az országban befektető multinacionális cégek esetében sincs elmozdulás a nagyobb hozzáadott értékkel bíró termelés irányába.

Bod Péter Ákos: Ha a politikai szempontok felerősödnek, a szakmaiak visszaszorulnak
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:25:41 0:00
Közvetlen elérés

  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG