Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Rengeteg fájdalommal járó” változtatásba kezdett a hadseregben az új vezérkari főnök


„Az oroszok bénák, de mi is azok vagyunk” – Sztoriban Kósa Andrással
„Az oroszok bénák, de mi is azok vagyunk” – Sztoriban Kósa Andrással

Ellentmondásos reakciókat kiváltó fiatalítási program, magas rendfokozatú tisztek elbocsátása, majd a vezérkari főnök felmentése és utódjának nagy port kavaró kijelentései – felpörögtek az események a Magyar Honvédségnél.

Több nagyon súlyos kritikát is megfogalmazott a honvédség jelenlegi működésével kapcsolatban Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar új főnöke. Bírálta egyebek között a Magyar Honvédség logisztikai tevékenységét és személyzeti politikáját is. Véget akar vetni annak, hogy a katonák „egész nap a monitort bámulják”. Azonnali gyakorlatozást rendelt el, és azt is közölte, hogy a család ezentúl nem lehet kifogás.

Kósa András, a Szabad Európa főmunkatársa több cikkben is foglalkozott a történésekkel, ezekről beszélgetünk vele podcastsorozatunkban.

„Rengeteg fájdalommal járó” változtatásba kezdett a hadseregben az új vezérkari főnök
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:15:36 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG