Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Brutális balkáni maffiavezér rokonai kezdtek cégeket alapítani Szlovákiában


Ukrán rendőrök vizsgálják a Radoje Zvicer elleni gyilkossági kísérlet egyes bűnjeleit Kijevben, 2020. május 27-én

A hírhedt szerb maffiavezér, Radoje Zvicer közeli rokonai alapítottak cégeket tavaly Szlovákiában. Egyikük szlovák megbízottja szerint ő nem tudott ügyfele hátteréről, egy éve nem beszélt vele, de most megijedt.

A szökésben lévő montenegrói szerb maffiavezér, Radoje Zvicer közeli rokonai kezdtek cégeket alapítani Szlovákiában, vette észre a szlovák Aktuality hírét a Parameter.sk.

Összesen három üzleti érdekeltsége lett a családnak, először tavaly januárban a bűnszervezet vezetőjének sógornője, Maja Zvicer alapított egy CGMN nevű céget. A cég székhelye az Eperjestől keletre fekvő, alig 1 500 lelkes Barkó nevű falu. Egy hónapra rá Zvicer apósa is indított egy céget, majd egy hozzá közel álló nő is vállalkozni kívánt Szlovákiában.

A CGMN ügyvezetője egy szlovák férfi, aki évek óta segít cégeket alapítani és azokat ideiglenesen irányítani a megrendelőinek, ha utóbbiaknak arra van szükségük.

Amikor az Aktulity megkereste, azt mondta, hogy nem szokott internetezni vagy az ügyfelei hátterét ellenőrizni, de most nagyon megijedt attól, hogy ilyen szintű bűnszervezettel is összeállhatott. Elmondása szerint Maja Zvicerrel több mint egy éve nem beszélt.

A szerb elnök a legkegyetlenebb mészárosnak írta le

Radoje Zvicer az egyik legkeresettebb balkáni bűnöző, a kotori maffiaháború egyik főszereplője. Idén február óta van szökésben, miután Szerbia, majd Montenegró is nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

A Kotor kikötővárosából irányított montenegrói szerb bűnszervezet, a kavači klán egyik vezetőjeként háborúban állt egy rivális kotori bűnözői csoporttal. Egészen pontosan 2014 óta, amikor Valenciában több száz kiló kokaint vesztett el a csoport. Ettől nem függetlenül azzal is gyanúsítják, hogy különlegesen brutális kínzásokat és kivégzéseket hajtatott végre a Partizan Beograd egyik szurkolói csoportjával Európa-szerte.

A felesége lőtt vissza Kijevben
Radoje Zvicer neve akkor vált igazán ismertté, amikor 2020. május 26-án négy férfi automata fegyverekkel vette tűz alá őt és feleségét Kijev egyik lakóövezetében. A többször is eltalált Zvicer súlyosan meg is sérült, de felesége, Tamara Zvicer is pisztolyt rántott, és visszalőtt a támadókra (felkavaró kiszivárgott ukrán felvételek alapján). A négy támadó felgyújtotta az egyik autójukat, és ketten véletlenül saját magukat is, majd, bár sikerült elmenekülniük, az ukrán rendőrség hamar elfogta őket.


Idén májusban Aleksandar Vučić szerb elnök a helyi tévében különösen hosszasan részletezte, hogy miféle szörnyű gyilkosságokkal gyanúsítják a bűnszervezetet. Amikor már a műsorvezető is megkérdezte, hogy miért csinálja ezt, akkor elmondta, hogy azért, mert ő egy harcos, az egyetlen, aki nem fél Zviceréktől, és mindenképp leszámol ezekkel a „dögökkel”, írta a Szabad Magyar Szó. Korábban az elnököt és fiát is kapcsolatba hozták az említett szurkolói csoporttal.

XS
SM
MD
LG