Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bruttó 660 ezerért toboroz műveleti felderítőket a titkosszolgálat


A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Törökvész úti épülete tükröződik egy közlekedési tükörben Budapesten 2013. április 29-én
A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Törökvész úti épülete tükröződik egy közlekedési tükörben Budapesten 2013. április 29-én

A titkos információgyűjtéssel, lehallgatással, adatszerzéssel is foglalkozó Nemzetbiztonsági Szakszolgálat műveleti felderítőket keres bruttó 660 ezer forintos fizetéssel és évi bruttó kétszázezres cafetériával. Elég egy érettségi is, de nem árt a sportos életmód.

„Műveleti felderítőként Te leszel a komplex feladatok végrehajtásának egyik fontos láncszeme, a segítségeddel összegyűjtött nélkülözhetetlen információk hozzájárulhatnak majd például a bűnözők elfogásához, a szervezett bűnözés elleni fellépéshez” – hirdeti oldalán az egyik polgári titkosszolgálat, amely a többi társszerv számára végzi el például a technikai eszközök telepítését, a telefonlehallgatást, a titkos kutatást vagy akár a fedőokiratok elkészítését.

Mint írják, nem könnyű hozzájuk bekerülni, de ha sikerül, biztos munkahelyet kínálnak garantált előrelépési lehetőséggel.

Szükséges feltétel az érettségi, büntetlen előélet, az egészségügyi és pszichológiai alkalmasság és a megfelelés a nemzetbiztonsági követelményeknek. Előnynek számít a jogosítvány, a sportos életmód és a nyelvtudás.

A fegyveres testületeknél most szeptemberben volt jelentős béremelés, amelyet júliusban jelentett be a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A rendvédelmi szerveknél átlagosan bruttó 117 ezer forinttal emelkedtek a fizetések szeptember elsejétől a bejelenés szerint, majd lesz újabb emelés négy hónap múlva, 2024. január 1-jén.

A tiszthelyettesek szeptember elsejétől 267 ezer forint helyett 384 ezret keresnek, ez negyven százalék körüli emelést jelent. A pályakezdő tisztek keresete 393 ezer forintról 510 ezer forintra emelkedett, ez harmincszázalékos növekedés.

Januárban egyébként már kaptak tízszázalékos béremelést, februárban pedig hathavi fegyverpénzt.

A kezdő közkatonáknál is volt egy negyvenszázalékos emelés most szeptembertől, 280 ezerről 399 ezerre nőtt a fizetésük, ami januártól 439 ezerre emelkedik tovább. Egy kezdő őrmester illetménye 375 ezerről 422 ezerre emelkedett a hó elején, januártól pedig 509 ezer lesz.

Egy kezdő pedagógus ugyanakkor bruttó 312 ezer forintot keres, és egy tíz éve a pályán lévő, főiskolai diplomával rendelkező tanár is csak 16 ezer forinttal keres többet, bruttó 328 ezer forintot, ami még mindig nem éri el az érettségivel toborzott műveleti felderítők fizetésének a felét se. Nekik tízszázalékos béremelést ajánlott a kormány.

XS
SM
MD
LG