Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Budapesti olimpiára készül a kormány?


A Duna és a Puskás Aréna, az atlétikai centrum, a húszezres MVM Dome, a szegedi, tatabányai és győri többezres csarnok, valamint a felújított Hungexpo – milliárdos beruházások, amelyek megtérülése kérdéses, de beleillenek egy elképzelésbe. A Szabadon legújabb epizódjában a budapesti olimpia álmával foglalkozunk.

A 2017-s NOlimpia kampány és a visszavont pályázat után úgy tűnt, a budapesti olimipia lehetősége hosszú időre elfelejtődhet. Az elmúlt időszakban azonban több, kormánytól származó mondatból is következtethettünk arra, hogy a pályázat lehetősége fennáll.

Mit adna és mit venne el a rendezés? Hogyan térülhetne meg, egyáltalán pénzben nézzük-e a megtérülést?

A lehetséges rendezésről a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, Gyulay Zsoltot, Dénes Ferenc sportközgazdászt, a NOlimpia kampány arcát, Fekete-Győr Andrást és Pogátsa Zoltán közgazdászt kérdeztük.

  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG