Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Bünteti a legalsó rétegeket, díjazza a jobb helyzetűeket” – Szikra Dorottya szociológus az elosztáspolitikáról - Élet a NER-ben 3. rész


Hogyan osztja el a Fidesz az állam bevételeit? Hol nőtt és hol csökkent a szegénység? Kik a nyugdíjrendszer-átalakítás nyertesei és vesztesei? A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szóló sorozatunk harmadik részében Szikra Dorottya szociálpolitikus Kerényi György vendége.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében az állam az adóbevételeket egyértelműen a stabil és magasabb jövedelműek javára osztja el: „Nincs felső korlátja annak, amilyen mértékben a gazdagabbakat támogatja”

A kevésbé jó helyzetű családokat nem tekinti családpolitikája alanyainak, és a legnehezebb sorsú emberek kiszorításával és a magánnyugdíjpénztárak államosításával is a stabil munkaerőpiacról érkező öregségi nyugdíjasok helyzetét javította.

A Fidesz nem akarja a leggazdagabbak és a legszegényebbek közötti jövedelmi különbséget csökkenteni. Ugyanakkor az évtized második felében már a minimálbérből élők is elkezdtek fölkapaszkodni – állítja Szikra Dorottya, a Társadalomtudományi Kutatóintézet főmunkatársa, a CEU vendégtanára.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

„Bünteti a legalsó rétegeket, díjazza a jobb helyzetűeket” – Szikra Dorottya szociológus az elosztáspolitikáról - Élet a NER-ben 3. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:51:53 0:00

A podcast írott változatát május 5-től, szerdától olvashatják oldalunkon.

A következő, negyedik rész május 9-én, vasárnap délelőtt lesz elérhető. Csaba László közgazdász, akadémikus beszél majd a NER Magyarországának gazdaságáról.

Sorozatunk korábbi epizódjait megtalálja ezen az oldalon, ahol fel is tud iratkozni az új részekre.

  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG