Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Covid-19: 21 új magyar áldozat


A vasárnap reggeli legfrissebb adatok szerint Magyarországon 21 ember hunyt el és újabb 1068 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Közben a világon már 37,1 millió ember fertőződött meg.

A magyar kormányzati portál adatai szerint 21 ember veszítette életét az elmúlt 24 órában a Covid-19 következtében, az új fertőzöttek száma 1068. Összesen eddig 37 664 fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, 954 ember hunyt el, 10 848-an már meggyógyultak.

A szakemberek szerint a járvány második hulláma zajlik Magyarországon, aminek jellemzője, hogy miközben nő a fertőzöttek száma, akár egy napon belül is dinamikusan nő és változik a kórházi ápolást igénylők, valamint a lélegeztetett betegek száma is.

Az MTI összeállítása szerint azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet.

Vigyázó szemeket Csehországra vetni

Európában most Csehországban a legrosszabb a helyzet, igaz, a szombati több mint 8000 új fertőzött után vasárnap reggel “csak” 4635 új esetet jelentettek, az elhunytak száma 948.

Mint szombati helyszíni tudósításunkból kiderült, a vezető cseh politikusok ellentmondásosan ítélik meg a szükséges lépéseket. Az államfő például a Mladá Fronta Dnes napilapnak azt mondta, az ország nem engedheti meg magának, hogy még egyszer leállítsa gazdaságát.

Milos Zemannal ellentétben Andrej Babis miniszterelnök pénteken a közszolgálati televízióban azt mondta: “korábban kizártam a gazdaság tavaszihoz hasonló leállítását, de ha nem leszünk következetesek, most ez is bekövetkezhet".

Mi a helyzet a világ többi részén?

Világszerte immár több mint 37 millió (37 102 281) ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 071 308, a gyógyultaké pedig meghaladja a 25 milliót a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.

Szakértők ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy az esetek száma ennél jóval magasabb lehet, mert egyes országokban korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás is eltérhet.

XS
SM
MD
LG