Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra megadott néhány járványügyi adatot az állam


Fecskendők az egri Markhot Ferenc kórházban 2021. november 24-én
Fecskendők az egri Markhot Ferenc kórházban 2021. november 24-én

Durván háromszáz emberrel több van kórházban, mint kilenc nappal ezelőtt. Lényegében leállt az oltási program, elhunyt újabb 65 koronavírusos beteg. Nőtt a lélegeztetőgépen lévők száma is. Az állam bejelentette, hogy hetente fog adatot közölni; most kilenc nap múlva sikerült.

A járvány újabb 65 áldozatát jelentette a magyar állam május 11-én. Ezt megelőzően május 2-án adtak ki járványügyi adatokat, így az elmúlt kilenc nap adatairól van szó. Az állam május elején annyit árult el, hogy májustól heti adatközlésre áll át a járvány ügyében, de a mostani adatközlés nem hét, hanem kilenc nappal később érkezett. A magyar járványügyi adatközlés az egész EU-ban kirívóan a leggyengébb minőségű volt idáig.

1310 koronavírusos beteg gyógyul jelenleg kórházban, ez csaknem háromszázzal több a kilenc nappal ezelőtti értéknél. Közülük negyven fő állapota olyan súlyos, hogy invazív lélegeztetőgéppel tartják életben, ami szintén emelkedés a korábbi értékhez képest.

Az oltási program valójában áll, az elmúlt kilenc nap alatt kevesebb mint kilencszáz koronavírus elleni oltás beadását sikerült csak megszervezni.

Durván az ország 35 százaléka nem kapott még egy oltást sem, összesen eddig 6.407.000 kapott legalább egyet. Az állami egészségügy azt kéri az oltatlanoktól, hogy menjenek el maguktól, szervezzék meg maguknak oltásuk helyét és időpontját.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG