Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Huszonhárom újabb magyar áldozata volt a járványnak


Békéscsabán oltanak 2021. november 24-én
Békéscsabán oltanak 2021. november 24-én

Tovább csökkent a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos fertőzöttek száma, elhunyt viszont újabb huszonhárom fertőzött az elmúlt hét során. Az oltási program kezd leállni 66 százalékos átoltottságnál.

Az elmúlt hét nap során újabb 23 áldozatot szedett a koronavírus-járvány Magyarországon – jelentette az állam szerdán. Így a hivatalos, közvetlen halálos áldozatok száma 46.594 főre emelkedett.

Tovább csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma, pillanatnyilag 232 koronavírusos beteg van kórházban. Közülük hét beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgéppel próbálják életben tartani.

Nem nagyon mennek az emberek oltakozni, nem is erőltetik már

Az elmúlt hét nap alatt 413 oltatlan első oltását sikerült megszervezni az egész országban, ez napi 59 embert jelent átlagosan. Az ország 66 százaléka kapott legalább egy oltást a koronavírus ellen, ami messze a 75 százalékos uniós átlag alatt van.

A kormány hivatalosan minden oltatlant ösztönözne, hogy oltassa be magát. Ezzel párhuzamosan viszont inkább lassan leállítják az oltópontokat, júliustól már csak péntekenként fognak működni a kórházakban. A háziorvostól is lehet kérni oltást, ahogy eddig is. Az nem világos, hogy az ország oltatlan harmadával mi a pontos terv.

2021-es gyűjtés
2021-es gyűjtés

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG