Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csak döcög az oltási program


Nyíregyházán kap oltási papírt egy nő, 2021. június 8-án.

Csökken a kórházban kezelt fertőzöttek száma, miközben a koronavírus újabb hat áldozatát jelentette be az állam. Nem sikerül felgyorsulni az oltások megszervezésével, 18 ezer újabb első oltást adtak be előző nap.

A járvány újabb hat áldozatát jelentette az állam június 9-én. Utóbbiakkal együtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma 29 889 főnél jár.

Tovább csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma, 549-re, közülük 58 beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgép segítségére szorulnak. Ez ötfős csökkenést jelent előző naphoz képest.

Nem sikerül gyorsan megszervezni az emberek beoltását

Magyarországon régóta nem sikerül megközelíteni a húsvét előtti oltási ütemet. Előző naphoz képest nagyjából 18 ezerrel több első oltást sikerült megszervezni. Így kicsit kevesebb mint 5 millió 297 ezer ember kapott már legalább egy oltást.

Összesen 5 millió 302 ezer ember regisztrált oltásra, viszont csak a 92 százalékuk kapott eddig oltást, azaz több mint négszázezer ember várhat erre még. Év eleje környékén ugyanis sokan, focisták, olimpiára esélyes sportolók, egészségügyi dolgozók vagy politikusok is regisztráció nélkül jutottak oltáshoz.

XS
SM
MD
LG