Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csak döcög az oltási program


Nyíregyházán kap oltási papírt egy nő, 2021. június 8-án.
Nyíregyházán kap oltási papírt egy nő, 2021. június 8-án.

Csökken a kórházban kezelt fertőzöttek száma, miközben a koronavírus újabb hat áldozatát jelentette be az állam. Nem sikerül felgyorsulni az oltások megszervezésével, 18 ezer újabb első oltást adtak be előző nap.

A járvány újabb hat áldozatát jelentette az állam június 9-én. Utóbbiakkal együtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma 29 889 főnél jár.

Tovább csökkent a kórházban ápolt fertőzöttek száma, 549-re, közülük 58 beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgép segítségére szorulnak. Ez ötfős csökkenést jelent előző naphoz képest.

Nem sikerül gyorsan megszervezni az emberek beoltását

Magyarországon régóta nem sikerül megközelíteni a húsvét előtti oltási ütemet. Előző naphoz képest nagyjából 18 ezerrel több első oltást sikerült megszervezni. Így kicsit kevesebb mint 5 millió 297 ezer ember kapott már legalább egy oltást.

Összesen 5 millió 302 ezer ember regisztrált oltásra, viszont csak a 92 százalékuk kapott eddig oltást, azaz több mint négszázezer ember várhat erre még. Év eleje környékén ugyanis sokan, focisták, olimpiára esélyes sportolók, egészségügyi dolgozók vagy politikusok is regisztráció nélkül jutottak oltáshoz.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG