Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egész napos kijárási tilalom jön Szlovákiában


Szombat hajnali 5 órától csak munkába, élelmiszerért, benzinkútra, postára, bvankba lehet menni, egyébként kijárási tilalom lép életbe az egész ország területén. A kormány azt nem jelentette be, meddig tart a szinte teljes lezárás.

A szlovák kormány szerdai döntése után bejelentett döntés értelmében a koronavírus-járvány miatt az országban szombattól egésznapos kijárási tilalom lesz érvényben, egyelőre meghatározatlan ideig.

A tilalom alól kivétel a munkába járás, bizonyos vásárlások (élelmiszer, üzemanyag), valamint egyes szolgáltatások (posta, bank) – közölte Marek Krajcí egészségügyi miniszter.

A tervezettnél két nappal korábban, szintén szombattól lép érvénybe az üzletek zárvatartása is, ami csupán az élelmiszerboltokra, gyógyszertárakra és drogériákra nem vonatkozik. Erről az intézkedésről tudni lehet, hogy legalább három hétig érvényben marad.

Prágai vásárfia: karácsonyi vásár nyüzsgés nélkül
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:00 0:00

Szlovákiában most hétfőtől a szállodák és más szállásadóhelyek már csak olyan vendégeket fogadhatnak, akik 72 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet tudnak felmutatni.

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ szerdán közzétett adatai szerint kedden több mint 16 ezer PCR típusú tesztet végeztek el, s ezek alapján 3565 új fertőzöttet regisztráltak.

Az 5,5 milliós országban eddig a hivatalos adatok szerint 1309 ember veszítette életét Covid-19 következtében, kedden 58 ember halt meg.

A nem egészen 10 millió lakosú Magyarországon szerdai adatok szerint eddig 7381 ember veszítette életét, a legutóbbi 24 órában 144-en hunytak el a Covid-19 miatt.

Az MTI tudósításának felhasználásával

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG