Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Csatatérkörzetek – Zugló: a nagy DK a polgármestert, a helyi DK viszont a kihívót támogatja


Csatatérkörzetek: Zugló
Csatatérkörzetek: Zugló

Csatatér körzetek. Olyan választókerületek, ahol a politikai harc kiélezett, ahol a választások előtt nem tudjuk biztosan ki győzhet. Budapest 14. kerülete, Zugló ilyen. Horváth Csaba jelenlegi szocialista polgármester ellenfele, a korábbi momentumos alpolgármestere Rózsa András és a fideszes Borbély Ádám lesz. Ellenzék indul egy ellenzékire, de Zuglóban így sem a Fidesz az esélyes.

A választások előtt a Szabad Európán bemutatjuk az önkormányzati választások politikailag legérdekesebb településeit és kerületeit. Először Zuglót.

A rendszerváltás óta inkább a liberálisnak-baloldalinak mondott 14. kerület politikai élete a 2021-es ellenzéki előválasztáskor változott meg. Az addig a Zuglót politikailag és sok szempontból gazdaságilag is uraló MSZP-s Tóth Csabát legyőzte a Momentum által támogatott Hadházy Ákos, aki az országgyűlési választáson helyben a Fideszt is simán legyűrte.

Hadházy győzelme után az MSZP pozíciói meginogtak a kerületben és lényegében 2022 óta sejteni lehetett, hogy Horváth Csaba nem kormánypárti kihívót is kaphat az önkormányzati választáson. Hadházy Ákos jelöltje a momentumos Rózsa András lett, aki az utolsó közvélemény-kutatások alapján a Fideszt és Horváth Csabát is legyőzheti.

Csatatér körzetek, Zugló - megnézheti a YouTube-csatornánkon:

  • 16x9 Image

    Kuczogi Jakab

    Kuczogi Jakab a Szabad Európa videós újságírója. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészet Egyetem televíziós műsorkészítő szakán, jelenleg pedig az ELTE politikatudományok szakának hallgatója. Az elmúlt években az ATV és az RTL Híradójának riportere volt. 

XS
SM
MD
LG