Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Cseh tulajdonba kerülhet a brit királyi posta


Díszes levélláda Liverpoolban
Díszes levélláda Liverpoolban

A Royal Mail anyavállalata, az International Distributions Services (IDS) elfogadta Daniel Křetínský cseh üzletember 3,6 milliárd fontos felvásárlási ajánlatát.

A vállalat részvényesei a szeptemberi közgyűlésen dönthetnek az ajánlatról, azonban ehhez előbb a versenyhatóságoknak is engedélyezniük kell az ügyletet.

A brit királyi postának már egyébként is Křetínský a legnagyobb részvényese mintegy 27,6 százalékkal.

Az üzletember ígéretet tett arra, hogy nem kezdenek elbocsátásba, illetve továbbra is azonos áron és azonos minőségben fognak szolgáltatást nyújtani az ország minden pontján.

Az Európa-szerte számos jelentős üzleti érdekeltséggel rendelkező cseh milliárdos kijelentette, hogy rendkívül tiszteli a Royal Mail történelmét és hagyományait.

„Tisztában vagyok azzal, hogy ennek a vállalatnak a tulajdonlása hatalmas felelősséggel jár; nem is csupán a dolgozók, hanem az állampolgárok felé is, akik nap mint nap támaszkodnak a szolgáltatásra” – fogalmazott.

A több mint ötszáz évvel ezelőtt alapított, azonban régóta pénzügyi nehézségekkel küzdő vállalatot a konzervatív brit kormány privatizálta 2013-ban.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG