Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Demokrácia és jogállam csak együtt tud működni”: Jakab András a NER jogrendjéről


Mi jellemzi a NER jogalkotását? Igaz-e, hogy a jogállam képlékeny fogalom? Mennyire erősek a NER intézményei, és hogyan befolyásolják az emberek szabálykövetését? A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szóló sorozatunkban most Jakab András alkotmányjogász Kerényi György vendége.

A salzburgi egyetem professzora szerint a demokrácia és a jogállam csak együtt tud működni, kölcsönösen őrzik egymást. A formális szabályok még emlékeztetnek a jól működő jogállami demokráciákra, de a tényleges érvényesülésükben egyre távolabb kerülünk azoktól A Nemzeti Együttműködés Rendszerét értékelő sorozatunk hatodik része következik.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

„Demokrácia és jogállam csak együtt tud működni”: Jakab András a NER jogrendjéről - Élet a NER-ben 6. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:41:33 0:00

A podcast írott változatát május 26-től, szerdától olvashatják oldalunkon.

A sorozat következő, hetedik része május 30-ától, vasárnaptól lesz hallható. Bárdi Nándor történész beszél majd nacionalizmusról, nemzetegyesítésről, arról, hogy ezek jelentik-e, és ha igen, mennyire, a NER egyik kötőszövetét.

Sorozatunk korábbi epizódjait megtalálja ezen az oldalon, ahol fel is tud iratkozni az új részekre.

  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG