Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem lesz orosz versenyző az olimpián és a futball vb-n sem


Fenntartotta, de felére csökkentette Oroszország eltiltását a Nemzetközi Sportdöntőbíróság.

A testület úgy határozott, hogy az orosz sportolók nem léphetnek pályára az ország színeiben, viszont négy év helyett csak két évig kell távol maradniuk. A lausanne-i bíróság december 17-én jelentette be, hogy jóváhagyja Oroszország eltiltását, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tavaly decemberben meghozott 4 éves eltiltását azonban megfelezte.

Se meccs, se himnusz

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltiltása 2022. december 16-ig tart, vagyis a sportolók Oroszország színeiben nem vehetnek részt a jövőre megrendezendő tokiói olimpián, kizárták őket a paralimpiáról, és nem léphetnek pályára a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságon sem, tiszteletükre pedig az orosz himnuszt sem játszhatják le.

Pozitív teszteket töröltek

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2019-ben azért ítélte 4 éves eltiltásra az országot, mert illetékes szakbizottságának vizsgálata szerint az Orosz Doppingellenes Ügynökség manipulálta a vizsgálati eredményeket, hamis dokumentumokat töltöttek fel, a pozitív doppingteszteket pedig törölték. Vlagyimir Putyin a WADA 2019-es döntését politikai indíttatásúnak nevezte, amely szerinte ellentmond az olimpiai alapelveknek.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!
XS
SM
MD
LG