Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Dr. Sándor Zsuzsa: "az igazságszolgáltatás feletti totális kontrollra törekszik a kormány"


Dr. Sándor Zsuzsa: "az igazságszolgáltatás feletti totális kontrollra törekszik a kormány"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:40:31 0:00

Dr. Sándor Zsuzsa 2012-ben tanácsvezető bíró volt a Fővárosi Bíróságon, azonban a Fidesz-kormány több mint kétszáz másik társával együtt kényszernyugdíjazta. Szerinte Polt Péter legfőbb ügyész bűncselekményeket követ el, mert folyamatosan szemet huny nyilvánvaló bűntettek felett.

Sosem érdekelte más a büntetőjogon kívül, az egyetem után egyenes útja volt az ügyészségre, ahol 17 évet húzott le. A rendszerváltás előtt néhány évvel a pénzügyminisztériumban kötött ki, amit gyűlölt. 1989-ben Németországba ment, ahonnan két év után költözött vissza Magyarországra. Jelentkezett bírónak, de a korábbi ügyészi munkája miatt csak hosszas tanakodás után választották meg.
A legemlékezetesebb ügye a Fekete Angyalként elhíresült ápolónő pere volt, aki vallomása szerint több végstádiumú beteget segített át a másvilágra.

Dr. Sándor Zsuzsa 2012-ben tanácsvezető bíró volt a Fővárosi Bíróságon, azonban a Fidesz-kormány több mint kétszáz másik társával együtt kényszernyugdíjazta. A volt bírónővel beszélgetünk a rendszerváltás utáni és a 2012-es bírósági politikai tisztogatásokról és arról is, hogy szerinte Polt Péter legfőbb ügyész bűncselekményeket követ el, mert folyamatosan szemet huny nyilvánvaló bűntettek felett. A volt bírónő szerint az igazságszolgáltatás feletti totális kontrollra törekszik a kormány 2012 óta. Beszélgetünk arról is, hogy a jövőben egy kétharmad nélküli Fidesszel szemben hogyan rúghatna labdába az ellenzék jogalkotás terén.
XS
SM
MD
LG