Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Duplájára ugrott egyetlen nap alatt az új Covid-fertőzöttek száma


Megszűnt pénteken a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt összes beutazási korlátozás az Egyesült Királyságban 2022. március 18-án
Megszűnt pénteken a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt összes beutazási korlátozás az Egyesült Királyságban 2022. március 18-án

Magyarországon csütörtökön 3322 új fertőzöttet igazoltak, ez több mint a duplája a szerdai 1503 regisztrál új esetnek. Elhunyt a vírus okozta betegségekben 66 ember. Korlátozások nélkül lehet beutazni az Egyesült Királyságba.

Az újonnan igazoltakkal együtt a járvány kezdete óta összesen 1.824.089 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 66 beteg, velük az elhunytak száma 44.961 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 106.429 fő, kórházban 2205 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 90-en vannak lélegeztetőgépen.

Korlátozások nélkül lehet beutazni az Egyesült Királyságba

Megszűnt a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt összes beutazási korlátozás az Egyesült Királyságban. 2022. március 18-ától közép-európai idő szerint reggel 5 órától a külföldről érkezőknek nem kell kitölteniük az utasazonosító űrlapot (passenger locator form), és senkinek nem kell koronavírustesztet végeztetnie.

A tesztelési kötelezettség teljes eltörlése azokra a beutazókra is vonatkozik, akiknek nincs teljes körű oltásuk a koronavírus ellen. Az MTI összefoglalója szerint a döntés megfelel a brit kormány nemrégiben ismertetett stratégiájának, amelynek alaptétele az, hogy a továbbiakban az egyéni szabadságjogok korlátozása nélkül kell együtt élni a koronavírussal.

A kormány szerint az utazási korlátozások teljes feloldásáról szóló döntésben mindemellett része van a brit oltási kampány sikerének is. A brit lakosság 85,6 százaléka kapott eddig két oltási dózist, és 67,1 százaléknak a harmadik, emlékeztető adagot is beadták.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG