Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ebben a felállásban ez lehet az egyik utolsó csoportkép a negyedik Orbán-kormányról


A negyedik Orbán-kormány 2022. április 20-án Budapesten, a Karmelita kolostor teraszán
A negyedik Orbán-kormány 2022. április 20-án Budapesten, a Karmelita kolostor teraszán

A Miniszterelnöki Sajtóiroda közölt egy fotót, amelyen Orbán Viktor negyedik, vagyis jelenlegi kormányának tagjai láthatók a Karmelita kolostor teraszán 2022. április 20-án. Sajtóértesülés szerint Lázár János és Nagy Márton is tagja lesz az új, ötödik Orbán-kormánynak.

Orbán Viktor a választások utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján, április 6-án arról beszélt, hogy nem lesz gyors a kormányalakítás, május 3-ig van alkotmányos határidő az új parlament megalakulására, és csak ezután kezdődik a kormányalakítás, amely szerinte május végéig nem tud lezárulni.

A miniszterelnök akkor emlékeztetett arra, hogy a korábbi választások után is mindig jelentős szerkezeti és személyi változásokat hajtott végre a kormányában. Konkrétumokat akkor nem említett, de azt mondta, hogy számít Szijjártó Péterre. Mint fogalmazott, az ő döntése, hogy tagja lesz-e az ötödik Orbán-kormánynak. Kérdésre válaszolva nem nevezte elképzelhetetlennek, hogy Lázár János is tagja lesz az új kabinetnek.

A Népszava úgy tudja, hogy a Miniszterelnökséget 2014 és 2018 között irányító politikus számára új tárca formálódik, és miniszteri posztot kaphat Nagy Márton volt MNB-alelnök is, aki jelenleg a kormányfő gazdaságpolitikai főtanácsadója.

A lap úgy értesült, hogy Kásler Miklós távozik a kabinetből, a belügyi tárcát irányító Pintér Sándor viszont vállal újabb négy évet.

Orbán Viktor közben a közösségi oldalán arról posztolt, hogy első hivatalos útja április 21-én a Vatikánba, Ferenc pápához vezet.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG