Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy hét alatt letesztelik a teljes lakosságot Hongkongban


Utcakép Hongkongban 2022. február 14-én. Többször is tömeges tesztelést terveznek, mert attól félnek, hogy a sok új fertőzött ellátása megroppantja az egészségügyet
Utcakép Hongkongban 2022. február 14-én. Többször is tömeges tesztelést terveznek, mert attól félnek, hogy a sok új fertőzött ellátása megroppantja az egészségügyet

Hongkongban márciusban koronavírustesztet végeznek a teljes, 7,5 milliós lakosságon. A város vezetője közölte, hogy ha kell, napi egymillióra vagy még többre emelik a tesztelési kapacitást. A tervek szerint a lakosságot márciusban összesen háromszor tesztelik.

„Mivel nagyjából hétmillió lakosunk van, a tesztelés körülbelül hét napot vesz igénybe” – mondta Carrie Lam.

Hongkongban február 15. óta napi ötezer új fertőzöttet regisztrálnak, ez a szám pedig azzal fenyeget, hogy túlterheltté válik az egészségügyi rendszer. Év eleje óta a városban közel 54.000 fertőzöttet azonosítottak, belehalt a vírus okozta betegségekbe 145 ember.

Az egész városra kiterjedő vizsgálatot azután rendelték el, hogy a szárazföldi kínai hatóságok egészségügyi dolgozókat és egészségügyi erőforrásokat küldtek a múlt héten, hogy segítsenek megfékezni a járványt a félautonóm kínai városban.

Kevés a megfelelő létesítmény a fertőzöttek elszigetelésére, ezen változtatni akarnak, miközben április 20-ig biztosan érvényben maradnak a korlátozások. Az éttermeknek este 6-kor be kell zárniuk, kötelező a szociális távolságtartás.

„Ez nem jó hír az érintett szektorok számára, de a járvány jelenlegi szakaszában nincs más választásunk, mint elrendelni ezeket az intézkedéseket” – mondta a város kormányzója. Hozzátette, reményei szerint március elejére kilencvenszázalékos lesz az oltottsági arány Hongongban.

Készült az AP alapján.
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG