Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy magányos traktoros útja


Kecső József (fehér ingben) és támogatói Kecskeméten 2022. augusztus 23-án
Kecső József (fehér ingben) és támogatói Kecskeméten 2022. augusztus 23-án

Kecső József tiszaalpári gazdálkodó úgy érzi, eljött az ideje, hogy kifejezze tiltakozását mint mezőgazdasági vállalkozó. Kedden Kecskemétre ért traktorjával és kísérőivel, célja eljutni Budapestre.

Ott voltunk, amikor Kecső József megérkezett a hírös városba, ahol tucatnyian várták, köztük olyan libás-kacsás gazdálkodók, akik elégedetlenek a kormány agrárpolitikájával, és jelenlétükkel szeretnék támogatni Józsefet.

Sikerült néhány szót váltanunk a gazdálkodóval.

Milyen megfontolásból indult neki az útnak?

A Szabó Bálint által szervezett és kudarcba fulladt gazdatüntetés után úgy döntöttem, szükség van egy teljesen alulról szerveződő, politikai befolyástól mentes megmozdulásra.

Mi a terve?

A cél felmenni Budapestre, de útközben és a fővárosban is további segítségre számíthatok, támogatók jelezték, hogy kiállnak mellettem és velem tartanak.

Úgy érzi, hogy egyedül is képes kimozdítani a fásultságból, közönyből a gazdákat, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy a mostani helyzet nem mehet tovább?

Szilárd az elhatározásom, úgy érzem, tennem kell valamit. Bízom benne, hogy többen megmozdulnak, együtt sikerrel járhatunk, utunk jelzésértékű lehet mind a döntéshozók, mind a gazdák, mind az átlagemberek számára.

Józsefet családtagjai, több ismerőse és olyan idegenek is várták, akik elmondták, hogy úgy érzik, eljött a változás ideje. A jelenlévők közül többen kacsát-libát tenyésztenek, beszéltek a nehézségeikről, panaszkodtak a kormányzat hozzáállása és az agrárgazdasági ágazatot leépítő kormányzati tevékenység miatt.

A további tervekről – érthető bizalmatlanságukat, tartózkodásukat megértve – nem kérdezgettük Józsefet és kísérőit. Megjegyezték, hogy eddig nem volt probléma a rendőrökkel, de számítanak arra, hogy útjuk során nehézségekbe ütköznek. Ezt elkerülendő minden szabályt betartva közlekednek.

Kecső József útját igyekszünk nyomon követni, és beszámolunk a történésekről, eseményekről.

  • 16x9 Image

    kecsup.hu

    Ez a cikk a Szabad oldal kezdeményezésünk részeként jelent meg. Ebben az együttműködésben az ország független szerkesztőségeinek írásait, tartalmait vesszük át, hogy azok saját olvasóikon túl egy szélesebb nyilvánossághoz is eljussanak.

    A kecsup.hu Kecskemét és környékének híreit, eseményeit követi. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG