Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Egy társadalmi küzdelem megoldása” – archív műsor az emberi jogokról


A rendszerváltás után az emberi és szociális jogokat is újra kellett fogalmazni az alkotmányban és a gondolkodásban is. Erről a feladatról beszélgetett a Szabad Európa Rádió 1992-es műsorában Sajó András alkotmányjogásszal és Kulcsár Péter politológussal Kézdi Pál.

A podcastot itt tudja meghallgatni:

"Egy társadalmi küzdelem megoldása" - archív műsor az emberi jogokról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:44 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG