Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egyre jobbak a magyar Covid-adatok, Németországban erősödik a járvány


Fiatal pár búcsúzkodik a frankfurti repülőtéren 2020. augusztus 3-án. Németország a maradék korlátozások eltörlésére készül, de hetedik napja romlanak a járványügyi mutatók.
Fiatal pár búcsúzkodik a frankfurti repülőtéren 2020. augusztus 3-án. Németország a maradék korlátozások eltörlésére készül, de hetedik napja romlanak a járványügyi mutatók.

Magyarországon az elmúlt 24 órában 2377 új fertőzöttet igazoltak, 54 újabb halálos áldozatot követelt a járvány. Németországban a legfontosabbnak tartott járványügyi mutató már hét napja emelkedik, pedig március 20-tól az országos szintű korlátozások megszüntetését tervezik.

Magyarországon a szerdán újonnan regisztrált esetekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.812.294 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A kormányzati járványportál adatai szerint elhunyt 54 beteg, így az elhunytak száma 44.603-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 121.654 főre csökkent. Kórházban 2499 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 117-en vannak lélegeztetőgépen.

Erősödik a járvány Németországban

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint 1319-re emelkedett a hétnapi fertőzésgyakoriság, vagyis az előző hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra vetített száma. Az egy nap alatt regisztrált fertőződések száma is emelkedett, az egy héttel korábbi 186.406-ról 215.854-re.

A német sajtóban megjelent elemzések szerint a járvány erősödése főleg a korlátozások februári lazításának és a farsangi társas összejöveteleknek, mulatságoknak tudható be.

Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter azt mondta, reméli, hogy meg tudnak birkózni az emelkedéssel, a kormány ugyanis azt tervezi, hogy március 20-tól minden országos szintű szabály megszűnik, és a helyi szintre, a veszélyeztetett embereket ellátó intézményekre - kórházakra, idősotthonokra - és a járványgócokra összpontosítanak a védekezésben.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG