Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Éjféltől ismét leszállhatnak az Egyesült Királyságból érkező gépek


Közérdekű közlemény szólít fel a maszkviselésre a Heathrow Repülőtéren a koronavírus-járvány kitörését követően, 2020. július 29-én az Egyesült Királyságban.
Közérdekű közlemény szólít fel a maszkviselésre a Heathrow Repülőtéren a koronavírus-járvány kitörését követően, 2020. július 29-én az Egyesült Királyságban.

Kedd éjféltől véget ér a leszállási tilalom az Egyesült Királyságból érkező gépekkel szemben, de a beutazóknak továbbra is kötelező házi karanténba kell vonulniuk.

A kormány döntése érelmében Nagy Britanniából és Észak-Írországból érkező menetrendszerű és nem menetrendszerű polgári légi járatok ismét landolhatnak a budapesti repülőtéren kedd éjféltől, jelentette be az Operatív Törzs. A karanténszabályok azonban nem módosulnak, mindenkinek a törvényben előírt időre hatósági házi karanténba kell vonulnia. Korábban a magyar kormány rendeletben rendelte el, hogy leszállási tilalom legyen érvényben az Egyesült Királyságból érkező gépekkel szemben.

Közben ismét bezár az Egyesült Királyság

A harmadik lezárási hullám kerül bevezetésre az Egyesült Királyságban. A lezárás keddtől legalább február közepéig fog tartani, távoktatásra állnak át az iskolák, az éttermek csak elvitelre szolgálhatnak ki és a nem létszükségleti üzleteknek be kell zárniuk.

"Amikor önökhöz szólok, a kórházaink épp nagyobb nyomás alatt vannak a vírus miatt, mint a járvány kezdete óta bármikor" – mondta Boris Johnson miniszterelnök a lezárásokat bejelentő tévébeszédében.

Az országban már karácsony idején is szigorítottak a korlátozásokon, de megjelent a náluk a koronavírus egy új, a korábbiaknál gyorsabban terjedő változata, a B.1.1.7 nevű verzió. Az elmúlt napokban rendre 50 ezer felett volt a napi új megbetegedések száma, a halottak száma pedig már 75 ezer felett jár a kicsit kevesebb mint 68 milliós országban.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

XS
SM
MD
LG