Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elemző az évértékelőről: Orbán mártírt avatott Novákból és Vargából


Győri Gábor, a Policy Solutions elemzője
Győri Gábor, a Policy Solutions elemzője

Győri Gábor szerint a kormánynak nem erőssége a bocsánatkérés, pedig a helyzet súlyossága még azt is indokolta volna, hogy Orbán külön beszédet szánjon a kegyelmi ügyre, így az egészet be lehetett szorítani tíz percbe. Bár a jobboldalon is érezhető a felháborodás, az áldozatokról mégsem esett szó.

Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője szerint Orbán évértékelőjében mártírszerepbe helyezte Novák Katalint és Varga Juditot, akik egy hiba miatt kénytelenek az egész karrierjüket feladni. Balog lemondása Orbánhoz fűződő közeli kapcsolata miatt maradhatott ki belőle. A miniszterelnököt nem érdekli, hogy mi történik az ellenzéki tüntetéseken, az ő szempontjából az volt a cél, hogy a jobboldalon tapasztalható felháborodás ellenére sikerüljön egyben tartani saját táborát.

Itt tudja megnézni a beszélgetést:

Ha inkább podcastformában hallgatná meg az elemzést, ide kattintson:

Elemző az évértékelőről: Orbán mártírt avatott Novákból és Vargából
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:33:04 0:00
  • 16x9 Image

    Lampé Ágnes

    Lampé Ágnes több mint másfél évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját a 168 Óránál kezdte, dolgozott a Médiapiacnak, a 24.hu-nak, több tanulmányt írt a Médiakutató számára. Éveken át vezette a Klubrádió több politikai és közéleti műsorát. Dolgozott az ATV és a Spirit FM politikai és közéleti műsoraiban. A Komlósi Oktatási Stúdió és ELTE Médiatanszékének tanára.

XS
SM
MD
LG