Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elemző: „Már arra is képtelen a rendszer, hogy eljátssza a normális működést”


Elemző Ruff Bálinttal cover
Elemző Ruff Bálinttal cover

EU-pénzek, a pedagógusok és diákok tüntetései, valamint az államfő ukrajnai útja – csak három az elmúlt hetek bel- és külpolitikai témáiból, amelyet megvitatunk a Szabad Európa Elemző-podcastsorozat-epizódjában. Beszélünk arról, hogy milyen képessége romlott Orbán Viktornak, és hol tart az ellenzék.

Dupla ütést jelent az Európai Bizottság döntése a Magyarországnak szánt támogatásokról: egyrészt saját térfelén verte meg a magyar kormányfőt, másrészt ismét megingott az eddig biztosnak tűnő jövőbe látása. Aggódnia mégsem kell Orbán Viktornak, hiszen továbbra sincs kihívója akár az ellenzéki oldalon, akár saját pártján belül.

Elemzőnk szerint biztosan van B terve arra, ha végleg kudarca fulladnak az uniós tárgyalások, miközben tanulságos jelzések érkeznek a bizottságtól: „Már a normális működés látszatát sem tudja fenntartani a kormány” – mondta Ruff Bálint.

A kádári időszak köszön vissza a pedagógustüntetésekre adott belügyminiszteri válaszban, amelynek egyetlen célja a megfélemlítés. Hiába a bugyogás, a feszültség, mert az elégedetlen rétegek továbbra sem találnak egymásra, nem tudnak összekapaszkodni a (társadalmi) szolidaritás hiányában – véli elemzőnk.

A podcastban beszélünk még az államfő és a kormányfő látszólag egymásnak ellentmondó, mégis nagyon tudatos mozgásáról, a dollárbaloldal ügyéről és az ellenzéki pártok jelenlegi helyzetéről. Itt tudja meghallgatni a teljes interjút:

Elemző: „Már arra is képtelen a rendszer, hogy eljátssza a normális működést”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:46 0:00

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG