Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egy vezér demokráciája: Körösényi András politikatudós az Orbán-rezsimről - Élet a NER-ben 5. rész


Az Orbán-rezsim nem jogállam, nem is így értelmezi magát. Vezérdemokrácia, demokratikus legitimációval rendelkező autoriter hatalom. A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szóló sorozatunkban Körösényi András, az ELTE tanára, a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatóprofesszora Kerényi György vendége.

Az Orbán-rezsim autonóm vagy önkényes hatalomgyakorlásában napi politikai érdekek szerint történik a közpolitika-alkotás. A vezérdemokráciában a közjó meghatározása a vezér dolga, így az folyamatosan változik. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének újabb oldala.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Egy vezér demokráciája: Körösényi András politikatudós az Orbán-rezsimről – Élet a NER-ben, 5. rész
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 1:02:37 0:00

A sorozat következő, hatodik része május 23-án, vasárnaptól lesz hallható. Jakab András alkotmányjogász beszél majd a NER jogalkotásáról, az eltűnő jogállamról.

Sorozatunk korábbi epizódjait megtalálja ezen az oldalon, ahol fel is tud iratkozni az új részekre.

  • 16x9 Image

    Kerényi György

    Kerényi György közel harmincéves újságírói pályája során hét médiumot alapított vagy vett részt az indításában: köztük kalóz-, roma és két börtönrádiót, valamint mainstream újságokat. Volt a Kossuth rádió főszerkesztője és három évig dolgozott a szlovák közszolgálati média magyar adójánál, a Pátria Rádiónál. Tíz évig tanított az ELTE médiatanszékén. 

XS
SM
MD
LG