Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elnémulhat a Tilos Rádió


A pártatlanság őrei: a Médiatanács tagjainak eskütétele a Parlamentben 2019. december 10-én (az elnök, Karas Monika nincs a képen)
A pártatlanság őrei: a Médiatanács tagjainak eskütétele a Parlamentben 2019. december 10-én (az elnök, Karas Monika nincs a képen)

Nem hosszabbította meg a Tilos Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát a Médiatanács, ismételt és súlyos jogsértésekre hivatkoztak. Hasonló indokokkal nem kapott hosszabbítást korábban a Klubrádió és a Civil Rádió sem.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró, Budapesten a 90,3 MHz-es frekvencián fogható, közösségi jellegű rádiójának jogosultságát, mert ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége kizárt a törvény szerint – írja a Média1.hu a Médiatanács közleménye alapján.

„A Médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt négy alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, amelyből egy eset egyszerre minősült ismételt és súlyos jogsértésnek” – közölte a testület.

Emellett további négy ismételt jogsértést is megállapított a Médiatanács. Két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettséget, további két esetben pedig az éves beszámolási kötelezettséget szegték meg a testület szerint.

A Médiatanács azt is jelezte, hogy szeretné minél hamarabb kiírni a pályázatot a Tilos Rádió frekvenciájára.

A lap emlékeztet rá, hogy a Médiatanács korábban hasonló indokokkal némította el a Klubrádiót és a Civil Rádiót is. Egyelőre egyik közösségi rádió sem jutott FM-frekvenciához azóta, hogy a hosszabbítási lehetőséget nem kapták meg.

XS
SM
MD
LG