Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Elvette az irodát a Mi Hazánktól a józsefvárosi önkormányzat


Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én.
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én.

Dúró Dóra, a szervezet alelnöke közölte, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést fognak tenni az önkormányzat ellen, irodájuknak pedig új helyet keresnek, de a jövőben önkormányzattól nem, csak magánszemélytől bérelnek helyiséget.

Az önkormányzat Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottságának üléséről beszámoló kerületi portál az ügy előzményéről leírja, hogy a Mi Hazánk József körúti irodájának ajtajára a párt tagjai egy „Nem lehetünk cigányország” szöveggel ellátott plakátot helyeztek ki.

A felirat nagy felháborodást keltett Józsefvárosban, az ott tevékenykedő politikai erők között egység alakult ki abban, hogy egy ilyen üzenetű mondat sértő minden józsefvárosi és nem kerületi lakosra nézve.

A Józsefváros.hu beszámolója szerint a párt irodájáról teljes egységben, 5-0-ás szavazatarányban döntött az illetékes önkormányzati bizottság, így megvonják a Mi Hazánktól a József körút 43. alatti házban az irodahasználat jogot, és felmondják a szervezettel kötött bérleti szerződést.

Dúró Dóra, a szervezet alelnöke jelen volt a bizottsági ülésen, a szavazás után pedig közölte, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek az önkormányzat ellen.

Van bármilyen észrevétele a cikkel kapcsolatban?
Mondja el véleményét a Szabad Európáról ebben a rövid kérdőívben: https://bit.ly/szabadeuropa-kerdoiv
Köszönjük!

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG