Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Emberi jogi filmfesztivál immár huszadszor


Öt ukrán tizenéves története, akik próbálnak kiszabadulni a háború sújtotta Donbászból, de 2022-ben újra utoléri őket a háború. Soha nem látott képsorok a talibánról, ami miatt a rendezőnek el kellett menekülnie Afganisztánból. Egy zsidómentő katolikus papnövendék története Budapestről, jazidi szexrabszolgák gyermekeinek sorsát bemutató francia film – csak néhány alkotás az idei Verzió kínálatából.

Immár huszadik alkalommal rendezik meg a Verzió Filmfesztivált. November 22. és 29. között összesen 82 dokumentumfilmet vetítenek majd a budapesti Toldi és a Corvin Moziban. Vidéken Szegeden, Szombathelyen, Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon és Pécsett vetítenek majd válogatásokat a filmekből. A fesztiválról Gyurecskó Enikővel, a Verzió ügyvezetőjével beszélgettünk.

  • 16x9 Image

    Nagy András

    Nagy András korábban televíziós riporterként, tudósítóként és műsorvezetőként dolgozott, többek között az RTL Klubnál és a Magyar Televíziónál. Az utóbbi tíz évben videóriporter volt az egykori Népszabadságnál, majd az AP és az FSN amerikai hírügynökségnél. Most a Szabad Európa multimédiás tartalmait szerkeszti.

XS
SM
MD
LG