Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Engem nem érdekel, ha rám esik a rom, csak őrá ne essen” – Kovács Tímea, a Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány kurátora


Kovács Tímea és kilencéves svájci juhászkutyája, Demi a hét elején jött vissza Törökországból, ahol túlélők után kutattak a földrengés helyszínén. Tímea soha nem látott mértékű pusztulásról számolt be, azt mondja, pszichésen még nem sikerült feldolgoznia a látottakat.

Törökországban az elhunytak hozzátartozói könyörögtek nekik, hogy vagy élve, vagy holtan, de segítsenek megtalálni szeretteiket. Szíriába nem jutottak át: Tímea azt mondja, hogy ahhoz az is kellett volna, hogy Szíria mint ország nemzetközi segélyt kérjen. Ráadásul nem biztonságos az odautazás. Idehaza sem unatkoznak, átlagosan heti három alkalommal kérik a segítségüket eltűnt személyeket vagy állatokat keresve. Tímeáék mindezt önkéntes munkában teszik.

"Engem nem érdekel, ha rámesik a rom, csak őrá ne essen" – Kovács Tímea a Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány kurátora
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:16 0:00

  • 16x9 Image

    Nagy András

    Nagy András korábban televíziós riporterként, tudósítóként és műsorvezetőként dolgozott, többek között az RTL Klubnál és a Magyar Televíziónál. Az utóbbi tíz évben videóriporter volt az egykori Népszabadságnál, majd az AP és az FSN amerikai hírügynökségnél. Most a Szabad Európa multimédiás tartalmait szerkeszti.

XS
SM
MD
LG