Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Ez a rendszer csak az arany csillogását érti” – Interjú Vilmányi Benett színésszel


Még hisz abban, hogy a művészettel jobbá lehet tenni a világot, azt mondja, különben nem is csinálná. Amikor pár éve megkérdezték, azt mondta, hogy szerinte Thuróczy Szabolcs és Molnár Piroska a legjobb színész Magyarországon, azóta már mindkettővel játszhatott egy filmben. Előbbivel a filmkritikusoktól elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat is a Larryben nyújtott alakításáért. Utóbbit, a Csendes éjt Dettre Gábor rendezte, és karácsonykor fogják bemutatni, közösségi támogatásból.

Vilmányi Benett-tel beszélgettünk színházról és filmről, tanításról és a pedagógussztrájkról, a Dante Casinóról és a független színházak esélyeiről, a valamikori SZFE-ről és Vidnyánszky Attiláról, happy endről és depi endről, benáculásról és kináculásról, na meg persze egy kicsit a fociról is. Sőt azt is elárulta, mennyire szigorúan tartja magát ahhoz az elhatározásához, hogy több filmszerepet már nem fog elvállalni.

„Valamire ráteszik a kezüket, és aztán folyamatosan olyanra próbálják helyreállítani, mint amilyen azelőtt volt, hogy össze-NER-ezték volna”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:43:51 0:00

  • 16x9 Image

    Jakab-Aponyi Noémi

    Jakab-Aponyi Noémi a Népszabadság Magazin külsős munkatársaként kezdte pályáját, később a Kortárs Online-on, az Irodalmi Jelenben és a Drótban lehetett az írásait olvasni. A Szabad Európa előtt az Érd Médiacentrum újságírója, szerkesztője és rádiós műsorvezetője volt. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG