Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Féléves stresszszabadságról tért vissza a dán védelmi miniszter


Jakob Ellemann-Jensen dán védelmi miniszter (jobbra) Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel beszélget Mikolajivban, Ukrajnában, az orosz támadásokban megsérült napraforgóolaj-tárolóban 2023. január 30-án
Jakob Ellemann-Jensen dán védelmi miniszter (jobbra) Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel beszélget Mikolajivban, Ukrajnában, az orosz támadásokban megsérült napraforgóolaj-tárolóban 2023. január 30-án

Jakob Ellemann-Jensen dán védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes kedden visszatért a munkájához stressz és túlterheltség miatt kivett hat hónapos szabadsága után.

„Szóval újra itt vagyok” – közölte Ellemann-Jensen Facebookon.

„Tényleg nagyon várom! Kicsit ideges is vagyok” – írta a 49 éves politikus hétfő este.

Ellemann-Jensen, aki egyben a liberális Venstre párt elnöke is, február elején ment betegszabadságra. Orvosa tanácsára „húzta ki magát a konnektorból”, alig két hónappal azután, hogy új koalíciós kormány került hatalomra a szociáldemokrata Mette Frederiksen vezetésével.

A stressz miatt kivett szabadság „életem egyik legnehezebb döntése volt” – mondta.

„Kritikus időszak volt ez a Venstre és a védelmi tárca számára is, és úgy éreztem, hogy kudarcot vallok” – közölte Ellemann-Jensen.

„Azt hittem, néhány hétig leszek távol, majd visszajövök. Nem így történt” – tette hozzá.

A politikus, aki 2011 óta parlamenti képviselő, azt mondta: ha a stressz legyűri az embert, az „halálos ítéletnek tűnhet – nemcsak a karrierje, hanem az egész élete szempontjából”.

„Attól féltem, hogy soha többé nem leszek önmagam, soha többé nem leszek képes dolgozni. De túl lehet jutni rajta, és megerősödve visszatérni” – írta a miniszter, hozzátéve, hogy sokat segített ebben a barátok, a kollégák és a családja támogatása.

Távollétében Troels Lund Poulsen gazdasági miniszter vette át a védelmi tárcát.

Dániában az egészségügyi hatóságok becslése szerint a felnőttek 29 százaléka szenved súlyos stressztől.

Készült az AFP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG