Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Félházzal nyitnak a lengyel szállodák, mozik és színházak


Orbán Viktor (j) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök 2020. november 26-án.
Orbán Viktor (j) és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök 2020. november 26-án.

Február közepétől maximum 50 százalékos kihasználtsággal, újranyithatnak a szállodák, a mozik és színházak is Lengyelországban, jelentette be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök .

A napi koronavírus fertőzöttek száma stabilizálódott az Európai Unió legnagyobb keleti tagországában. A kormány viszont elkerülné a járvány újabb hullámát, nem akarják túl gyorsan feloldani a korlátozásokat, mint ahogy például Portugáliában történt.

„Látjuk, hogy mi a helyzet a partnereinknél, ezért korai lenne visszatérni a teljesen normális gazdasági működéshez” - mondta Morawiecki.

Az intézkedések február 12-től lépnek életbe, két hétig lesznek hatályban, ezt követően felülvizsgálják.

„Feltételekkel hajtjuk végre az intézkedést, tisztában kell lennünk azzal, hogy ez kockázatot rejt” – tette hozzá Adam Niedzielski egészségügyi miniszter.

Morawiecki hozzátette, hogy a szabadtéri sportokat is engedélyezik, így újra kinyithatnak például a sípályák. Az edzőtermeket azonban zárva tartják, ahogy az éttermek is csak elvitelre főzhetnek.

Több bezárásra ítélt vállalkozó szerint az állami támogatás nem megfelelő, ezért több edzőterem és étterem a korlátozások ellenére újranyitotta kapuit.

Készült a Reuters tudósítása felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG