Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Felmondási hullám indulhat el júniustól az egészségügyben a szakszervezet szerint


Lélegeztetett betegeket ápolnak a Felső-Szabolcsi Kórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított intenzív osztályán Kisvárdán 2021. április 13-án
Lélegeztetett betegeket ápolnak a Felső-Szabolcsi Kórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított intenzív osztályán Kisvárdán 2021. április 13-án

Május 31-én megszűnik az egészségügyi dolgozók felmondási tilalma, az intézkedés néhány hónapos megszakítással 2020 novemberétől folyamatosan érvényben volt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte az RTL Híradóval, hogy a felmondási tilalom idén május 31-én megszűnik az egészségügyben. Az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete úgy látja, hogy a már régóta indokolatlan tilalom után újabb felmondási hullám indulhat meg az ágazatban, elsősorban a szakdolgozók és az ápolók körében.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint a szakdolgozói, szakápolói fizetések emelésével lehet csak elkerülni a felmondásokat, a szakmai szervezet szerint az új kormány első teendői között kellene szerepelnie a bérrendezésnek.

A Portfolio idézi a Független Egészségügyi Szakszervezetet, amelynek számításai szerint húszezren hagyták el a szakmát a koronavírus-járvány alatt, és az érdekképviselet szerint, bérrendezés nélkül nemcsak bizonyos osztályokon, hanem a teljes ágazatban gond lehet.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG