Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Feloszlatná a jászberényi Fideszt a térség országgyűlési képviselője


Aktivisták és támogatók gyűjtik a Pócs Jánost támogató aláírásokat 2022. február 20-án
Aktivisták és támogatók gyűjtik a Pócs Jánost támogató aláírásokat 2022. február 20-án

Pócs János a közösségi oldalán írt arról, hogy kezdeményezi a jászberényi Fidesz-csoport feloszlatását és újjászervezését. Mint fogalmazott, a választók akaratát figyelembe véve teszi.

Pócs Facebook-posztjában az egy héttel ezelőtti időközi polgármester-választásra utalt, amelyen kétharmados ellenzéki győzelem született. Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, azért rendeztek időközi választást január 15-én a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben, mert a 27 ezres város képviselő-testülete a Demokratikus Koalíció és a Fidesz közös kezdeményezésére tavaly október 17-én feloszlatta magát.

A választást a jobbikos Budai Lóránt nyerte, akinek 2019 óta ez volt a harmadik győzelme. 2019 októberben összellenzéki támogatással indult, és mindössze 14 szavazat különbséggel ugyan, de legyőzte a várost kilenc évig vezető kormánypárti jelöltet, Szabó Tamást.

A Fidesz kifogással élt a választási bizottságnál, így novemberben megismételték a választást, de ismét Budai nyert, és akkor nem 14, hanem 3758 szavazat volt a különbség a javára. A tíz egyéni választókerületi képviselői helyre harmincnégy jelölt pályázott, és valamennyi választókerületben a Közösen Jászberényért képviselőjelöltje nyert a fideszes és Mi Hazánk-os jelöltekkel szemben.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG