Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

38 millió forintba került a kétnapos Fidesz-frakcióülés Hernádi Zsolt szállodáiban


Hernádi Zsolt, Orbán Viktor és Csányi Sándor Budapesten 2020. március 10-én
Hernádi Zsolt, Orbán Viktor és Csányi Sándor Budapesten 2020. március 10-én

Jelentősen megdrágult a Fidesz frakcióülése is, pontosabban fejenként naponta 141 ezer forintba került a Fidesz és a KDNP politikusainak szeptemberi, kihelyezett frakcióülése Esztergomban.

A kormánypárti frakciók szeptember 20–22. közötti, esztergomi kihelyezett üléséért összesen 38,11 millió forintot fizetett a Fidesz – írja a HVG az Országgyűlés nyilvános szerződéslistája alapján.

Ezt az összeget Hernádi Zsolt közpénzmilliárdokkal megtámogatott esztergomi szállodáiban kívánták elkölteni. Nagyobb részben az esztergomi Grand Hotelnek fizettek, kisebb részben a szintén Hernádi érdekeltségében lévő, szomszédos Portobello nevű helynek.

Utóbbira azért lehetett szükség, mert a képviselők munkatársait is el akarhatták szállásolni, vagy az olyan, rendre meghívott, Fidesz-közeli, a médiában dolgozó arcokat, mint Bayer Zsolt, Rákay Philip, Szánthó Miklós vagy Lánczi Tamás – tette hozzá a Telex.

Amennyiben a Fidesz–KDNP-frakció mind a 135 tagja végig ott volt a tanácskozáson, akkor fejenként és éjszakánként 141 ezer forintba kerültek a Fidesznek. De ha elhívtak mondjuk harminc egyéb kisegítő pártdolgozót, akkor is csaknem 110 ezerre forintra jön ki egy nap.

A KDNP nem sokat fizethetett az egészért, bár náluk is előkerült egy kapcsolódó kifizetés mindezeken felül: ők 6,5 millió forintot fizettek a Valton Securitynek rendezvénybiztosítás címén.

Tavaly szeptemberben ugyanez a frakciórendezvény Balatonalmádiban kijött 23,9 millió forintból. Ekkor a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Hunguest Hotel Bál Resortot választották.

A legdrágább ilyen frakcióülés mégsem az idén szeptemberi volt. A 2021-es, még járvány által nehezített évben már a főszezonban, júniusban kívántak kihelyezett frakcióülésre menni Debrecenbe. Ez akkor 56 millió forintba került, ami azóta is rekord, igaz, többen is mehettek el rá.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG