Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Kiadták a Fidesz listáját, Farkas Flórián kimaradt


Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke ad elő 2013-ban a Türr István Intézet "Aktívan a munkáért!" konferenciáján.
Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke ad elő 2013-ban a Türr István Intézet "Aktívan a munkáért!" konferenciáján.

Bemutatta az országos listáját a Fidesz-KDNP, egyetlen kisebb meglepetést tartalmazott. A korrupciós botrányokkal övezett Farkas Flórián helyett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos kapott helyet a listán.

Kiadta a Fidesz-KDNP az országgyűlési képviselői listáját, első helyen most is Orbán Viktor pártelnök szerepel, mögötte pedig ezúttal is Semjén Zsolt. Harmadik Kövér László választmányi elnök.

Egyetlen kisebb meglepetésnek nevezhető cserét ejtettek csak meg, a húsz éve fideszes képviselőként dolgozó Farkas Flórián ugyanis kikerült a csapatból. Az Országos Roma Önkormányzat korábbi és a Lungo Drom mostani elnöke komoly korrupciós botrányokban volt érintett, már 1998-ban is csak azért lehetett képviselő, mert előtte miniszteri javaslatra kegyelmet kapott, így elmaradt a büntetőpere.

Különösen a Híd a munka világába nevű felzárkóztató program volt problémás az utóbbi időkben, itt végül még az Emmi is felmondta a támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal. Farkas Flórián helyett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos mehet majd fideszes képviselőnek is.

Az ötvenfős lista végén Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, a Századvég korábbi igazgatója és a Mathias Corvinus Collegium kívülről leválthatatlan vezetője szerepel.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG