Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A fideszesek kiugróan kedvelik Putyint


Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor Moszkvában 2016. február 17-én
Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor Moszkvában 2016. február 17-én

A Fidesz támogatóinak körében a külföldi vezetők közül csak Trump és a pápa népszerűbb Putyin orosz elnöknél. Emellett erős többségük szerint Oroszországhoz kéne közelednie Magyarországnak mostanában, nem az USA-hoz.

Magyarországon a teljes népesség inkább USA-val tartana fenn szorosabb kapcsolatot, nem Oroszországgal. De nem sokkal, sok a bizonytalan és mellesleg óriási a politikai törésvonal is – derült ki a Medián felméréséből, amelyet a 444.hu megbízásából végeztek.

Külön érdekes, hogy a nyíltan fideszesek a külföldi politikai vezetők közül Vlagyimir Putyint támogatják egyik leginkább. Az ő megítélésénél csak Donald Trumpé és a pápáé volt jobb a körükben.

Emellett a Fidesz támogatói szerint a védekezést irányító Volodimir Zelenszkij ukrán elnök inkább felelős a háborúért, mint Vlagyimir Putyin, az agressszor Orosz Föderáció vezetője. Sőt szerintük az Egyesült Államok is inkább felelős a háborúért, mint Putyin.

A fideszesekről elmondható még, hogy országok szintjén leginkább a kínai rendszert kedvelik, nem az oroszt.

További felmérési adatok a 444 vonatkozó cikkeiben.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG