Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Folyamatosan csökken a Covid-fertőzöttek száma Magyarországon


Egy férfit beoltanak a Pfizer vakcinájának harmadik adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton, Miskolcon 2021. augusztus 9-én.
Egy férfit beoltanak a Pfizer vakcinájának harmadik adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton, Miskolcon 2021. augusztus 9-én.

Magyarországon az elmúlt 24 órában 1384 új fertőzöttet igazoltak, és 12 halálos áldozata volt a hivatalos tájékoztatás szerint a járványnak. Jakab Ferenc virológus szerint az, hogy alábbhagyott a tesztelés intenzitása, valós veszély, rossz tendencia.

Magyarországon az újonnan regisztrált esetekkel együtt ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.901.017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, így az elhunytak száma 46.201 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 50.521, kórházban 1427 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.

A Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője arról beszélt az InfoRádiónak, hogy az enyhébb lefolyású, kevésbé súlyos tüneteket okozó omikron vírusvariánssal szerencséje volt a világnak, de ennek megvan a veszélye is. Mint fogalmazott, a világ lezserebben kezeli így a vírust, kevesebb a tesztelés és ez a szakember szerint valós veszélyforrás, rossz tendencia.

Jakab Ferenc arról is beszélt, hogy fennáll a kockázata egy, a korábbiaknál súlyosabb tüneteket okozó variáns megjelenésének, és félő, hogy egy új mutáns felbukkanásakor nem kellő gyorsasággal reagálnak majd az enyhébb omikron alatt elkényelmesedő közösségek.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG