Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Eladó a Fundamenta, a Mészáros Lőrinc-féle bank bevásárolhat


A Fundamenta Lakáskassza logója a Hegyvidék irodaház, a HillSide Offices üvegfalán a főváros XII. kerületében 2020. szeptember 14-én
A Fundamenta Lakáskassza logója a Hegyvidék irodaház, a HillSide Offices üvegfalán a főváros XII. kerületében 2020. szeptember 14-én

Eladó a Fundanenta - értesült a Telex, amelynek több más forrásból is megerősítették az információt. A lakástakarék-pénztár tavasz vége óta „kint van a piacon”, többen is érdeklődnek még, de az OTP már nincs köztük - tudta meg a hírportál.

A Telex azt írja, hogy a lakás-takarékpénztári piac másik szereplője, az Erste mellett a Magyar Kereskedelmi Bankot, a Budapest Bankot, a Takarékbankot, a Duna takarékbankot és a Sberbankot is integráló Mészáros Lőrinc-féle szuperbank, a Magyar Bankholding (MBH) is érdeklődik.

A portál OTP-s forrása azt mondta, hogy "megnézték a portékát", de végül kiszálltak.

A hírportálnak ellenmondó értesülései vannak a menetrendről. Van, aki szerint szeptember végéig kell végleges ajánlatot adni, de volt olyan forrás, amelyik szerint hamarosan eredményhirdetés következhet.

A portál emlékeztet arra, hogy 2018 októbere, a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése óta nehezen megítélhető a piac, amelyen Fundamenta sokáig volt egyeduralkodó, de márciusban visszatért az OTP, májusban pedig az Erste kezdte újra az értékesítést.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG