Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A szabad élet miatt disszidált, majd jött haza, de most újra elüldözték


A szabad élet miatt disszidált, majd jött haza, de most újra elüldözték
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:20:49 0:00

Gergely György a kommunista rendszer miatt szökött meg 19 éves korában Magyarországról. Tanult Angliában majd az Egyesült Államokban. A pszichológus professzor 1989-ben jött vissza Magyarországra a szabad élet reményében. A CEU-n belül működő Babylab társalapítója. Most azonban újra mennie kell.


A Szabad Európa Szelfi című podcastjában Gergely György, pszichológus professzorral beszélgetünk, aki 1989-ben jött vissza Magyarországra. 2008-ban a CEU-n a Kognitív Tudományi Tanszék egyik vezető kutatója, valamint Csibra Gergellyel 2008-ban megalakították a csecsemőpszichológiával foglalkozó Babylab-et, amely világhírű. Az interjút interneten keresztül vettük fel, mert Gergely György a koronavírus miatt izolációban van.

A babalabor, amely másfél év múlva költözik Budapestről Bécsbe a csecsemő- és gyermekkori gondolkodás fejlődését kutatja. Jelenleg mintegy 35 tudós dolgozik náluk a világ tucatnyi országából.

A labor és a tanszék egyelőre még Budapesten van, de másfél év múlva költöznek Bécsbe, egyelőre még azt sem tudják hogy, hiszen a labor érzékeny és drága berendezéseinek logisztikáját még ki kell találni.

XS
SM
MD
LG