Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Gulyás Gergely: 18 fok lehet télen az állami intézményekben


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2022. szeptember 8-án
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón 2022. szeptember 8-án

Az állami szerveknek negyedével csökkenteniük kell a gázfogyasztást, maximum 18 fokosra fűthetik az állami épületeket. A tűzifára is hatósági árat vezet be a kormány, és közvetlenül az erdőgazdaságoktól is lehet vásárolni.

A kórházak és bentlakásos szociális intézmények kivételével 25 százalékkal csökkenteni kell a gázfogasztást az állami helyeken – ismertette a kormány szerdai döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Mint mondta, az állami épületekben maximum 18 fok lehet télen, ám ahol nincs termosztát, ott ezt nem tudják pontosan beállítani.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy hamarosan az erdőgazdaságoktól is lehet közvetlenül tűzifát venni, amelyre hatósági árat állapítanak meg. Maximum tíz köbmétert vehet mindenki ezen az áron.

A távhő ára a lakosság számára nem emelkedik, a tervek szerint mindenhova mérőórát szerelnek fel néhány éven belül – közölte.

Az emelkedő rezsiárak miatt komoly nehézséget látnak a vállalati szektorban is, ezért külön programot dolgoznak ki a kis- és középvállalkozások támogatására – mondta Gulyás Gergely. A munkahelyek is veszélyben vannak, erre is programot dolgoznak ki.

Liszt és áram – egy pizzás, egy pék és az elszálló rezsiárak
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:55 0:00

A kormány szénprogramot indít, ötvenezer tonnáról 280 ezer tonnára emelnék a kitermelést a miniszter szerint.

Új állampapírt bocsájtanak ki, a meglévők hozamait pedig felemelik. Az új állampapír 11 százalékos induló hozamot ad, még ebben hónapban megjelenik – mondta Gulyás Gergely.

XS
SM
MD
LG