Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Gyárfüggő lett a magyar gazdaság: újabb és újabb beruházások kellenek


Becsey Zsolt
Becsey Zsolt

Becsey Zsolt szerint nem figyeltünk arra, hogy az uniós pénzekből végrehajtott beruházások mennyire hatékonyak hosszú távon, és jók strukturálisan.

A második Orbán-kormány volt külgazdasági államtitkára úgy látja: nehéz lejönni arról a gazdasági modellről, amely szinte csak a növekedésre fókuszál.

A kormány a beruházások és a fogyasztás támogatásával pumpálta mesterségesen a GDP-t. Ez azonban csak egyszeri hatás, igaz, hogy viszonylag gyorsan lehet így eredményeket felmutatni a választópolgároknak.

Most már ott tartunk, hogy az akkugyáraknak a munkaerőt is importálniuk kell. Érthetetlen, mi haszna lesz annak a sok ezer Fülöp-szigeteki vendégmunkásnak, aki már nem itt fogja elkölteni a fizetését. A jelenlegi gazdasági modell azonban csak akkor fenntartható, ha újabb gyárak épülnek.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Gyárfüggő lett a magyar gazdaság: újabb és újabb beruházások kellenek
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:17 0:00
  • 16x9 Image

    Wiedemann Tamás

    Wiedemann Tamás a Szabad Európa budapesti irodájának újságírója. 2007 óta ír gazdasági témájú cikkeket. Dolgozott a Magyar Hírlapnál, a Napi Gazdaságnál, a Magyar Nemzetnél és a G7-nél. 2009-ben a Robert Bosch Alapítvány és a Berliner Journalistenschule ösztöndíjasa volt Berlinben. 

XS
SM
MD
LG