Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nem a szomorkodás helye a temető, hanem az emlékezésé” – interjú Révész Renáta Liliána pszichológussal, gyásztanácsadóval


A gyász valójában a temetés után indul, a temetés elválasztó rítus, szembesít az elválással, és segít is abban, hogy tudomásul vegyük a veszteséget, a halál tényét. A halál még mindig tabutéma. Ebben az is szerepet játszik, hogy egyre kevesebben fejezik be az életüket a családjuk körében, egyre többen halnak meg kórházban.

A szakember szerint a gyász első hat hónapja a legnehezebb, és bármilyen módját választjuk az emlékezésnek, az illendő. Évente mintegy huszonötezer ember dönt Magyarországon úgy, hogy hazaviszi elhunyt szerettének hamvait. Erről is kérdeztük a pszichológus-gyásztanácsadó véleményét.

Itt tudja megnézni a beszélgetést:

Ha inkább csak meghallgatná a podcastot, kattintson ide:

„Nem a szomorkodás helye a temető, hanem az emlékezésé” – interjú Révész Renáta Liliána pszichológussal, gyásztanácsadóval
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:24:38 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG