Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Gyermekhíd Alapítvány: Minden kihívás ellenére is működünk tovább


Magyarországon közel 25 ezer gyermek nem a saját családjában, hanem gyermekotthonban vagy nevelőszülőknél él. Nekik próbál biztos érzelmi hátteret és hosszú távú kapcsolatot biztosítani a Gyermekhíd Alapítvány. A szervezet több tucat önkéntessel és néhány állandó munkatárssal dolgozik, akkor is, ha épp nem érkezik meg az elnyert állami támogatás. A Szabad Európa podcastjában, a Szelfiben ezen a héten az alapítvány operatív igazgatójával, Joó Beatrisszel beszélgettünk.

Stabil, elfogadó érzelmi hátteret és hosszú távú, támogató kapcsolatot próbál adni gyermekotthonban élő, sokszor többszörösen traumatizált gyerekeknek a Gyermekhíd Alapítvány. A szervezet néhány állandó munkatárssal és több tucat önkéntessel igyekszik legalább részben pótolni a családi hátteret azoknak a gyerekeknek, akiknek nem jutott.

Az alapítvány operatív igazgatója többek között arról is beszélt, hogy ezeknek a mentorkapcsolatoknak nem feltétele a szorgalom vagy a jó magaviselet. A szervezet elsődleges célja az, hogy a gyermek egy bizalmasaként tudjon tekinteni a mentorára, olyan személyként, akihez bármikor fordulhat, akkor is, ha egyest hoz haza, ha elege van az egész világból.

Gyermekhíd Alapítvány: Minden kihívás ellenére is működünk tovább
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:30:00 0:00

  • 16x9 Image

    Horn Gabriella

    Horn Gabriella a Szabad Európa rovatvezetője. Több mint húsz éve újságíróként dolgozik. Cikkei az online és a nyomtatott sajtóban jelentek meg, televíziós riporter is volt. Az alapítás óta szerzője volt az atlatszo.hu oknyomozó portálnak, az elmúlt években a lap munkatársa volt. Több nemzetközi újságíróprojektben segítette a határokon átívelő korrupciós ügyek, hatalmi visszaélések feltárását. ​A hortobágyi földmutyiról szóló riportjáért Hégető Honorka-díjat és Telenor-különdíjat kapott munkatársával közösen, egy másik írásáért pedig a Soma-díj zsűrije részesítette elismerésben. 

XS
SM
MD
LG