Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A cseh külügyminisztérium felszólítja az orosz diplomatákat, hogy hagyják el a süllyedő hajót


Az ukrajnai háború ellen tiltakozó falfestmény Prágában
Az ukrajnai háború ellen tiltakozó falfestmény Prágában

A cseh külügyminisztérium felszólította az orosz diplomatákat, hogy távozzanak, hogy ne legyenek cinkosai Moszkva „apokaliptikus pusztításának” Ukrajnában.

A Twitteren április 1-jén közzétett nyílt levélben a minisztérium azt írta, hogy kéri „azokat, akiknek van lelkiismeretük és akiknek megmaradt a képességük a gonoszság felismerésére: vonuljanak ki a cinkosok köréből”.

Kémkedésért utasítottak ki több diplomatát

„Amikor ennek az igazságtalan háborúnak a pora végre leülepszik, ezeket az eliteket felelősségre fogják vonni háborús bűnökért. Oroszország szuverén szomszédjának apokaliptikus pusztításáért viselt felelősségének következményeivel fog szembenézni” – áll az angol és orosz nyelven írt levélben.

„Felszólítjuk Önöket, akikben maradt még némi jó érzés és erkölcs, hogy hagyják el ezt a süllyedő hajót, amely csak a szabadságszerető emberek haragját vonzza szerte a világon” – tették hozzá.

Csehország több más európai uniós tagállammal együtt a hét elején jelentette be több orosz diplomata kiutasítását állítólagos kémkedés miatt. Az érintett országok orosz nagykövetségei dühös nyilatkozatokat adtak ki a barátságtalan lépések ellen, és megtorlást ígértek.

XS
SM
MD
LG